Begynder kursus i biavl 2019.

Mange haveejere kender problemet med at et frugttræ i haven ikke giver så meget frugt som forventet. Æblerne er skæve, jordbærrene er små og runkne. Det skyldes ofte manglende eller for dårlig bestøvning.

Har du hus og have bør du have et par bistader stående.

Hvis du har bier i haven vil de udveksle pollen mellem frugttræerne i nabolaget og du vil opleve, at alle får meget mere frugt på deres buske og træer, som følge af en meget bedre bestøvning.

Der bliver også flere frø, bær og frugter til fuglene, ikke blot i din egen have, men også i naboens, da disse fredelige insekter gerne flyver langt i jagten på nektar og pollen.

Her ud over er biavl er en spændende hobby for hele familien, hvor man kommer rigtigt tæt på et af de allermest spændende dyr i naturen.

Selvfølgelig vil du også kunne høste din egen honning. Et rent naturprodukt, som smager godt og som bl.a. er godt til en dårlig hals.

Hvis du kunne tænke dig, at blive biavler eller blot er nysgerrig, er dette kursus helt sikker noget for dig.

Kurset starter med 5 undervisningsaftner (onsdage kl. 19.00-21.30) på Ll. Næstved skolen afd. Sandved, Grønbrovej 1, 4262 Sandved samt 1 aften hos en materialeforhandler.

Kurset fortsætter hen over sommeren med praktisk biavl i foreningens skolebigård ved Fyrendal gods, hvor du under kyndig vejledning, passer en bifamilie indtil sæsonens afslutning sidst i oktober.

Alt i alt 34 lektioner.

Kurset koster kr. 550 kr. Og kan betales i Webshopen. Kvittering fremvises den første møde aften.

På kurset undervises du af eksamineret kyndige biavlere, der selv har haft bier i mange år og som gerne øser ud af deres egne erfaringer.

Tilmelding/yderligere oplysning

Formand.

Bent Larsen, Tlf. 2045 1082     E-mail: bentfrlarsen@gmail.com

Næstformand/Underviser.

Frank Toftum, Tlf. 2245 8300   E-mail: toftum@email.dk

Kursusprogrammet er som følger - ændringer kan forekomme for biavl er naturligvis afhængig af vind og vejr.

Alle dage mødes vi kl. 19.00.

Folder begynderkursus 2019

Folder

Undervisnings program.

Onsdag d. 6. marts

-      Velkomst og introduktion til kursus

-      Hvad koster det og skal jeg være medlem?

-      Danmarks Biavlerforening

-      Lærebog i biavl m.m.

Onsdag d. 13. marts

-      Årets gang i bigården

-      Bierne og biavlen året rundt

-      “Bisamfundet”

Onsdag d. 20. marts

-      Materiellet og hvordan det bruges

-      Gennemgang af et bistade og materialer og redskaber til brug i biavlen

-      Lidt praktisk arbejde

Onsdag d. 27. marts

-      Besøg hos en materialeforhandler

Onsdag d. 3. april

-      Honning og honningbehandling

-      Hvad er god honning

-      Honning som lægemiddel

Onsdag d. 10. april

-      Den sunde bifamilie

-      Hvordan opdages og hvorledes behandles sygdomme i bifamilien

Onsdag d. 24. april

-      Skolebigården

-      Vi skal se til bierne første gang

Vi mødes derefter hver anden tirsdag i skolebigården.