Begynder kursus i biavl 2021.

Kurset starter den 17. marts, hvor undervisningen foregår digitalt.

Mange haveejere kender problemet med at et frugttræ i haven ikke giver så meget frugt som forventet. Æblerne er skæve, jordbærrene er små og runkne. Det skyldes ofte manglende eller for dårlig bestøvning.

Har du hus og have bør du have et par bistader stående.

Hvis du har bier i haven vil de udveksle pollen mellem frugttræerne i nabolaget og du vil opleve, at alle får meget mere frugt på deres buske og træer, som følge af en meget bedre bestøvning.

Der bliver også flere frø, bær og frugter til fuglene, ikke blot i din egen have, men også i naboens, da disse fredelige insekter gerne flyver langt i jagten på nektar og pollen.

Her ud over er biavl er en spændende hobby for hele familien, hvor man kommer rigtigt tæt på et af de allermest spændende dyr i naturen.

Selvfølgelig vil du også kunne høste din egen honning. Et rent naturprodukt, som smager godt og som bl.a. er godt til en dårlig hals.

Hvis du kunne tænke dig, at blive biavler eller blot er nysgerrig, er dette kursus helt sikker noget for dig.

Kurset starter med 5 undervisningsaftner (onsdage kl. 19.00-21.30) på Ll. Næstved skolen afd. Sandved, Grønbrovej 1, 4262 Sandved samt 1 aften hos en materialeforhandler.

Kurset fortsætter hen over sommeren med praktisk biavl i foreningens skolebigård ved Fyrendal gods, hvor du under kyndig vejledning, passer en bifamilie indtil sæsonens afslutning sidst i oktober.

Alt i alt 34 lektioner.

Kurset koster kr. 550 kr. Og kan betales i Webshopen. Kvittering fremvises den første møde aften.

På kurset undervises du af eksamineret kyndige biavlere, der selv har haft bier i mange år og som gerne øser ud af deres egne erfaringer.

Tilmelding/yderligere oplysning

Næstformand/Instruktør.

Frank Toftum, Tlf. 2245 8300   E-mail: f.toftum@gmail.com

Bestyrelsesmedlem/Instruktør

Ann Reitan Frost, Tlf: 2465 7231 E-mail: annfrost@mail.dk

Kursusprogrammet er som følger - ændringer kan forekomme for biavl er naturligvis afhængig af vind og vejr.

Alle dage mødes vi kl. 19.00.

Ny kursusplan 2021

Undervisnings program.

Onsdag d. 17. marts digital undervisning

-      Velkomst og introduktion til kursus

-      Bisamfundet

-      Bier i Danmark

-      Bigården

Onsdag d. 24. marts digital undervisning

-      Årets gang i bigården, forår og sommer

-     Biernes produkter

Onsdag d. 7. april måske digitalt vi ser tiden an.

-     Årets gang i bigården, efterår

-     Honning og honningbehandling

-     Hvad er god honning

-     Honning som lægemiddel

Lørdag d. 10. april i skolebigården kl. 1000 - 1400

-    Gennemgang af materiel - ilodning af voks

-    Vi kigger i et bistade (hvis vejret tillader det)

-    Den planlagte undervisning for den 14 april ( hvis vi må samles indenfor)

Må vi ikke samles indenfor, så slutter vi kl. 1200 og tager programmet for den 14. digitalt

Onsdag d. 14. april (Måske digitalt/måske på skolen i Sandved, hvis vi ikke har  kunnet undervise den 10. i skolebigården

-      Den sunde bifamilie

-      Hvordan opdages og hvorledes behandles sygdomme i bifamilien

-      Love og regler

Onsdag d. 21. april (hvis vi ikke fik set til bierne den 10.)

-      Skolebigården

-      Vi skal se til bierne første gang

Vi mødes derefter hver anden tirsdag i skolebigården. Første gang tirsdag den 27. april

Ret til ændringer forbeholdes